FAKTA OM SAMSØ:

Areal: 114,26 Km2
Længde: ca. 30 Km
Bredde: ca. 10 Km
Indbyggertal 2006: 4.124
Hovederhverv: Landbrug og turisme
Kommune: Samsø
Største by: Tranebjerg
Sang: "På Samsø var en pige ...(snøft).."
Kendt for: Samsø kartofler og lækre jordbær
Største årlige begivenhed: Samsø Festivalen

Samsø er en dejlig ø beliggende midt i Kattegat, og fra flere forskellige steder på øen kan man se alle Danmarks tre største landsdele - Jylland, Sjælland og Fyn. Navnet "Samsø" stammer sandsynligvis fra vikingetiden, hvor vikingerne samledes i Stavns fjord inden de skulle på togt.
"Samlings Ø" er er ganske enkelt blevet til blevet til Samsø gennem tiden. For at lette sejladsen for de Jydske vikinger gravede man sågar en kanal - "Kanhave kanalen" - på Samsø's smalleste sted (500 m).

Samsø er unik ved det, at øen har relativt mange små landsbyer set i forhold til dens størrelse. Dette, sammen med at naturen så kærligt har placeret alle slags danske landskaber (pånær Bornholmske klipper) på øen, gør en rejse til Samsø til en spændende og omfangsrig oplevelse.

Desuden er klimaet på Samsø mildere end i andre dele af Danmark, og antallet af solskinstimer er væsentlig højere end gennemsnittet. Dette skyldes placeringen som lille ø midt i Kattegat. Varm luft omrking øen får skyerne til at drive UDENOM Samsø, og man kan således ofte betragte store skydækker på fastlandet, mens man selv har "skyfrit" !!!

VEL MØDT - MÅSKE VI SES TIL NÆSTE SOMMER !!!